Met een Peelgids op pad in De Peel, het kan weer!

Excursies vanaf buitencentrum De Pelen

Sinds kort is het weer mogelijk om op excursie te gaan in Nationaal Park De Groote Peel. Je kan een excursie aanvragen of meedoen met een door Staatsbosbeheer georganiseerde activiteit. Zo zijn er in de zomervakantie op woensdagmiddag Zin-in-Zomertochten en op vrijdag Zomeravondwandelingen. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen in Ospel.

Met je ‘eigen’ Peelgids op pad in de Peel

De zomer is een heerlijk seizoen om, samen met gezin of vrienden, te wandelen en van de natuur te genieten. Als je samen met een Peelgids op pad gaat wordt een wandeling nog leuker en een échte beleving. Gelukkig zijn begeleide excursies – in kleine groepjes – weer mogelijk. Buitencentrum de Pelen biedt groepsexcursies voor max. 3 volwassenen en 6 kinderen. Vanaf 30 juni kan je met max. 7 volwassenen en 6 kinderen op pad. Daarbij zijn verschillende thema’s en routes mogelijk.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met m.vaes@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via het buitencentrum: 0495 – 641 497.  

Heb jij ook zo’n ‘Zin in Zomer’

Behalve excursies op maat biedt Staatsbosbeheer deze zomer ook weer een activiteitenprogramma in De Groote Peel. Vanaf 14 juli zijn er elke woensdagmiddag ‘Zin in Zomertochten’. Tijdens deze gezinstocht ga je op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Informatief, educatief, maar vooral sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start telkens om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur

Vanaf 23 juli zijn er op vrijdag zomeravondwandelingen in De Groote Peel. Samen met een Peelgids beleef je die bijzondere sfeer van de natuur in de avonduren. De excursie eindigt als de zon ondergaat zodat de dieren in de natuur rust kunnen vinden. Een avond vol beleving waarbij je – met een beetje geluk –  nachtzwaluwen en vleermuizen kan waarnemen. Genieten dus!

De Zomeravondwandelingen starten vanaf de ingang van het buitencentrum. Voor starttijden kijk op de website (diverse tijden i.v.m. zonsondergang). De excursie duurt 1,5  uur en staat onder begeleiding van een Peelgids. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen

(Na)genieten bij het Buitencentrum

Voor of na afloop van een wandeling kan je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de inpandige horeca Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje.Rondom het buitencentrum is een natuurlijke speeltuin en picknickweide. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Peelboerderij is alleen op zondag geopend. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *