20 jaar Dorpsraad Ospel | Fietsenstalling Aerthijsplein

Dorpsraad Ospel bestaat dit jaar 20 jaar. Komende tijd blikken we terug op de verschillende mooie en bijzondere initiatieven die in de afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.

Vandaag: Fietsenstalling Aerthijsplein

In 2011 heeft de Dorpsraad Ospel het initiatief genomen om de fietsenstalling (of eigenlijk het gebrek aan een fietsenstalling) op het Aerthijsplein aan te pakken.

Iedere dag gaan vele jongeren met de bus naar Weert om naar school of het station te gaan. Veel van deze jongeren komen met de fiets naar het pleintje in Ospel om daar hun stalen ros achter te laten en te verruilen voor de bus. Door een gebrek aan fietsenrekken en een goede stalling werd het op de meeste dagen daardoor een rommeltje op het plein en vielen bij een windvlaag vaak vele fietsen om met alle bijkomende schade. Er is een plan opgesteld een nieuwe fietsenstalling en voorgelegd aan de gemeente Nederweert. Aanvankelijk was het proces stroperig, maar nadat er een foto en tekst in dagblad de Limburger heeft gestaan, kwam de hele uitvoering om te komen tot de gewenste fietsenstalling in een stroomversnelling.

Daar profiteren vandaag de dag nog vele inwoners van Ospel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *