Activiteitenprogramma oktober 2021

Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

 

Optreden Reintje & haar Voskes bij De Pelen

Op zondag 3 oktober is er een optreden van de kinderband Reintje & haar Voskes in het Amfitheater van buitencentrum De Pelen. De vrolijke kinderband Reintje & haar Voskes is al sinds jaren een regelmatige en graag geziene gast op het Peelpodium. Ze spelen en zingen liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Er zijn optredens om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Voor toegang dien je dit jaar te beschikken over een geldig Corona-toegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Beleef het water bij De Pelen

Op zondag 3 oktober is er een activiteit in het kader van de Beleefweek Limburg bij buitencentrum De Pelen.

Bij de ingang word je ontvangen door het educatieteam van WML. Hier kan je allerlei drinkwaterproefjes doen en ontdek je bijvoorbeeld waar jouw lichaam water voor nodig heeft. Vervolgens kan je op pad met de ‘Peel Beleef-je-Buiten Tocht’. Deze gezinstocht is voor € 5,- per kind te koop bij de balie van Staatsbosbeheer. In het tasje zit een routebeschrijving en alle materialen die je nodig hebt voor een sPeelse ontdektocht in De Groote Peel. Bij het ‘Meerbaansblaak’ kan je –  samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – waterdieren scheppen. Reserveren is niet nodig! Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Dagje stappen in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 10 oktober houdt Staatsbosbeheer een Dagwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Geniet, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, van een lekker lange wandeling in het kleinste nationaal park van Nederland: De Groote Peel! Tijdens deze excursie wandel je via een mooie route naar de 22 meter hoge uitkijktoren het Belfort aan de Vossenberg en daarna terug via de Paardenbegrazing naar het buitencentrum. Halverwege is er een pauze en gelegenheid om je eigen lunchpakket op te eten. Na afloop genieten van een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai in het buitencentrum De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 15 kilometer en de activiteit duurt tot 15.00 uur. Deelname kost € 11,- per persoon, inclusief koffie en vlaai. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/dagjestappendepeel Tip: Denk aan stevige, liefst waterdichte schoenen!

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op maandag 18 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel

Op dinsdag 19 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Spinnen eng? Vergeet het maar, als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op woensdag 20 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel

Op donderdag 21 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Spinnen eng? Vergeet het maar, als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 22 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Herfstfeest op het Kabouterpad in de Groote Peel

Het is Herfst en daarom vieren de kabouters op zondag 24 oktober een ‘Herfstfeest op het Kabouterpad’ in De Groote Peel! Voor Kleuterkabouters die het Kabouterpad lopen zijn er dan leuke extra’s zoals een vertelkabouter, knutselen, muziek en natuurlijk is er iets lekkers. Deelname kost € 6,- per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Starten kan tussen 11.00 en 14.30 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen  of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl  of 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op maandag 25 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel

Op dinsdag 26 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Spinnen eng? Vergeet het maar, als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op woensdag 27 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in Nationaal Park de Groote Peel

Op donderdag 28 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht ‘Spannende Spinnen’ in De Groote Peel. Spinnen eng? Vergeet het maar, als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen! Deze gezinstocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Peel Ontdektocht Herfst in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 29 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Herfst in De Groote Peel. De Herfst is het seizoen van weer en wind, prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit heerlijke seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse gezinstocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. De route is ongeveer 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

Stilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 31 oktober houdt Staatsbosbeheer een Stiltewandeling in De Groote Peel. Dit nationaal park is een hoogveengebied en niet alleen erg mooi, maar ook heel stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens deze bijzondere wandeling. Een natuurbelevingstocht van zeven kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en geniet van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 6,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Excursie in de Deurnsche Peel

(LET OP: vertrek bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne)

Op zondag 31 oktober organiseert Staatsbosbeheer een excursie ‘In de kop van de Deurnsche Peel’. Aan bod komen de Cultuurhistorie, beheer en de natuur van het gebied. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte. De route is ongeveer 4-5 kilometer, duurt 2 – 2,5 uur en start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Deelname kost € 6,- per persoon. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *