LifestyleNatuur

Dagje stappen in Nationaal Park De Groote Peel

Extra lange excursie vanaf Buitencentrum De Pelen 

Op zondag 10 oktober kan je genieten van een Dagwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De Peelgids van Staatsbosbeheer heeft een route van 12-15 kilometer uitgestippeld die onder meer naar de uitkijktoren ‘het Belfort’ aan de Vossenberg loopt. Na afloop staat bij het buitencentrum koffie/thee met vlaai klaar. De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Weids uitzicht vanaf de uitkijktoren

De Groote Peel is het kleinste nationaal park van Nederland. Toch kan je er uren wandelen en genieten van de prachtige natuur. Het landschap is weids en open met veel waterplassen, heide en kleine stukken bos. Het gebied is onder meer bekend om zijn vogelrijkdom maar ook vanwege zijn rijke cultuurhistorie. In de Peelstreek is vroeger namelijk turf gestoken. De sporen van dit turfstekerverleden zijn nog goed zichtbaar in het landschap.

De Dagwandeling start bij het buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van De Groote Peel. Het eerste deel van de wandeling loopt door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de Oostzijde van het gebied. Na ongeveer 5 kilometer komt een grote toren, het ‘Belfort’ bij de Vossenberg in zicht. Vanaf de 22 meter hoge uitkijktoren kan je genieten van een weids uitzicht over het Peellandschap. Daarna via een route, dwars door het gebied, terug naar het buitencentrum.

Deze excursie is een aanrader voor iedereen die van de natuur en van lekker lange wandelingen houdt. Onderweg krijg je informatie over het ontstaan, de natuur en de cultuurhistorie van De Groote Peel, maar wandelen staat voorop.

Aanmelden en informatie

De Dagwandeling start om 10.00 uur bij de balie van Staatsbosbeheer in het buitencentrum De Pelen. De excursie is 12-15 kilometer lang en duurt 4 à 5 uur. Deelname kost € 11,- per persoon, incl. koffie/thee met vlaai na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/dagjestappendepeel 

Let op: Denk aan het meenemen van een eigen lunchpakket en (warm) drinken! Warme kleding, waterdichte, stevige schoenen zijn zeker aan te raden.

Na afloop nog even nagenieten bij het buitencentrum Na afloop kan je nog heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Ook interessant
Eten & DrinkenLifestyle

Lunch voor alle inwoners van Ospel en Ospeldijk

Uitnodiging lunch Aan alle inwoners van Ospel en Ospeldijk, In de week van 29 september tot en…
Lees verder
KerkLifestyle

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Ook vinden er werkzaamheden plaats in de kapel. In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal…
Lees verder
GezondheidLifestyle

Open Inloop Ospel-Ospeldijk

Stichting Ospels Steunpunt Korenbloemstraat 4 6035AZ Ospel telefoon: 06 51 13 90…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *