EvenementGezondheidLifestyle

Week tegen Eenzaamheid bij Bibliocenter

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober organiseert Bibliocenter diverse activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen en extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal! Kom erbij!

Kom gezellig op de koffie in de bibliotheek
In de bibliotheek is iedereen welkom! Je kunt tijdens de openingstijden binnenlopen om gezellig een krantje of tijdschrift te lezen. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn!

Maak kennis met de mogelijkheden van de bibliotheek op maandag 4 oktober van 14.00 tot 16.00 in de bibliotheek aan de Kapelaniestraat 8 in Nederweert. En op donderdag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert.

Onder het genot van een kopje koffie of thee, met iets lekkers erbij, maak je een praatje met een van onze medewerkers en ontdek je de mogelijkheden van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

Taalcafé: maak kennis met een buur uit een andere cultuur!

Maak kennis met een buur uit een andere cultuur tijdens het Taalcafé in de bibliotheek. Dit kan bij Bibliocenter Weert op dinsdag 5 oktober van 18.30 tot 19.45 uur en op woensdag 6 oktober van 10.00 tot 11.30 uur bij Bibliocenter Nederweert. Vind je het leuk om eens binnen te komen en gezellig te kletsen met je buurtgenoten? Meld je dan aan via www.bibliocenter.nl/week-tegen-eenaamheid.

Mantelzorg en Eenzaamheid

Heb je als mantelzorger wel eens behoefte aan een luisterend oor of gewoon een moment voor jezelf? Bibliocenter organiseert samen met het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten voor mantelzorgers bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250. Op woensdag 6 oktober van 10.00 tot 11.30 uur heeft de mantelzorgbijeenkomst het thema: Eenzaamheid. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/week-tegen-eenzaamheid.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is te omschrijven als ‘je niet verbonden voelen’. De invloed kan groot zijn. Zeker als het gevoel langere tijd aanhoudt kan eenzaamheid leiden tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en een verminderd gevoel van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij de gevolgen het gevoel van eenzaamheid weer versterken. Een goede reden om op tijd te handelen. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Ook interessant
EvenementInwoners

Feestweekend Jong Nederland Ospel

Heb jij zin in iets leuks en gezelligs? Ons Jaarlijks feestweekend staat weer voor de…
Lees verder
Eten & DrinkenLifestyle

Lunch voor alle inwoners van Ospel en Ospeldijk

Uitnodiging lunch Aan alle inwoners van Ospel en Ospeldijk, In de week van 29 september tot en…
Lees verder
KerkLifestyle

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Ook vinden er werkzaamheden plaats in de kapel. In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *