Muzikaal Pinksterweekend bij buitencentrum De Pelen

Het is inmiddels een goede ‘Pinkstertraditie’ bij buitencentrum De Pelen, want ook dit jaar zijn er optredens van zanggroep Toffel Vier en zanggroep Tössedoôr op het Peelpodium. De Brabanders op zondag 5 juni en de Limburgers op maandag 6 juni. Dat wordt weer genieten! Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Brabantse meezingers; Toffel Vier

Toffel Vier is een zanggroep met mannen uit Asten die – zoals ze het zelf omschrijven – gewoon heel graag zingen. Ze geven regelmatig optredens; vooral in Oost Brabant, maar soms steken ze ook de provinciegrens naar Limburg over. Hun repertoire bestaat uit Brabantse en oud Nederlandse meezingnummers en een paar anderstalige liederen. Ook zelf geschreven nummers komen voorbij. Ze worden begeleid door een accordeonist en een drummer. Zanggroep Toffel Vier is een goede bekende van het Peelpodium. Ze treden er al jaren en met veel plezier op. Een aanrader voor iedereen die van gezellig muziek houdt!

Liedjes uit moederstijd; Tössedoôr

Op Tweede Pinksterdag zingt en speelt Tössedoôr, een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd. Dit zijn dan vooral gezellige meezingers of gevoelige levensliedjes, soms met een knipoog naar het vrolijke. Het publiek wordt dan ook gestimuleerd om mee te zingen zodat de tijd van gezellig samen zingen weer herleeft.De kleding van Tössesdoôr is ook in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. Vooral voor het iets oudere publiek, een feest van herkenning.

De optredens vinden plaats in het overdekte Amfitheater van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Er zijn op zondag 5 juni en maandag 6 juni voorstellingen om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium.

Tössedoôr
Toffel Vier