Nog een windmolenpark in omgeving Ospel? (Vervolg)

Reactie gemeente Nederweert

RAADSMAIL

Onderwerp: Pure Energie informeert inwoners met een brief over idee voor een windmolenpark in onze gemeente.

Op maandag 10 juli heeft het bedrijf Pure Energie aan de gemeente aangegeven dat zij vanaf 11 juli brieven naar inwoners sturen. Brieven over een idee voor een gemeentegrens overstijgend windpark in de gemeente Nederweert/ Leudal. Genoemd als windmolenpark ‘Visschensteert’. Het betreft een idee van Pure-Energie waar de gemeente buiten staat. De gemeente Nederweert heeft ook geen nieuwe plannen rondom windenergie. Er is ook geen beleid dat nieuwe windparken toestaat.

De verwachting is dat de brief bij sommige inwoners vragen oproept. Ons klantcontactcentrum is goed geïnformeerd hoe zij met de vragen kunnen omgaan.

Een kopie van de brief is als bijlage toegevoegd.

Achtergrondinfo:

In 2017 heeft Pure Energie (destijds onder de naam Raedthuys Pure Energie) een initiatief voor een windmolenpark ingediend. Dit was windpark De Zoom. Zij waren één van de initiatieven die meedongen om het eerste windmolenpark in Nederweert te mogen realiseren. Na screening zijn zij het niet geworden. Er is in 2017 uitsluitend medewerking verleend aan windmolenpark Ospeldijk, inmiddels gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *