Verras iemand met gratis ‘Voorjaarsbloeier‘!

Ook al is er perspectief op het einde van de crisis, het blijft belangrijk om op elkaar te letten en verbonden te blijven. We zien dat door de maatregelen mensen hun sociale contacten zien afnemen, niet zo vaak bezoek krijgen, alleen zijn of weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Onder de noemer ‘Nederweert fleurt op!’ gaan we de komende tijd samen met partijen en inwoners een aantal hartverwarmende acties starten. Een klein gebaar is goud waard!

De gemeente Nederweert wil inwoners een hart onder de riem steken. In de maand april kunt u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken, verrassen met een fleurig plantje; een vrolijke ‘Voorjaarsbloeier’! “U krijgt er een mooi kaartje bij waarop u een opbeurende boodschap voor een ander kunt schrijven. Zo houden we samen de moed erin”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Maak iemand blij

Ook u kent wellicht in uw eigen straat of buurt wel iemand die soms eenzaam is, weinig bezoek krijgt en een opkikker kan gebruiken. Misschien wilt u graag eens contact leggen met uw nieuwe buren, of wilt u iemand bedanken die u de afgelopen periode geholpen heeft met klusjes? “Welke reden dan ook; wij nodigen u uit om, met inachtneming van alle geldende RIVM-maatregelen, iemand een glimlach op het gezicht te toveren met een vrolijke voorjaarsbloeier”, vult leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar aan”.

Aanmelden

Wilt u meedoen aan ‘Nederweert fleurt op!’ en iemand verrassen met een vrolijke voorjaarsbloeier? Stuur dan vóór 1 april een e-mail naar nederweertfleurtop@nederweert.nl en omschrijf kort voor wie het is bedoeld en waarom.

Afhalen

Begin april krijgt u een e-mail waarin staat wanneer u in de maand april de voorjaarsbloeier kunt ophalen bij Bloemenhuis Marcel, aan de Sint Rochusstraat 16 in Budschop. We geven per persoon één gratis vrolijk plantje weg dat op het aangegeven moment in april onder vertoon van de e-mail kan worden opgehaald. Degene die u wilt verrassen moet uiteraard inwoner zijn van de gemeente Nederweert.

RIVM-maatregelen

Vanzelfsprekend nemen we bij deze actie alle maatregelen van het RIVM in acht. De plantjes kunnen alleen in goede gezondheid en op 1,5 meter afstand afgehaald worden. Deze maatregelen gelden natuurlijk ook tijdens het bezorgen. Houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje. Samen zijn we verantwoordelijk en houden we ons strikt aan de regels die er gelden. Mocht de situatie rondom het coronavirus in de komende weken wijzigen, dan zijn we mogelijk genoodzaakt de actie te annuleren.

Voor elkaar

We hopen dat u uzelf meldt voor een vrolijke voorjaarsbloeier en een ander een groot plezier doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *