Herdenking Britse militaire begraafplaats Nederweert

Hierbij nodigen wij u uit voor de Remembrance Day viering op de CWGC Britse oorlogsbegraafplaats te Nederweert. Jaarlijks worden er in het Verenigd Koninkrijk en in de landen van het Gemenebest op 11 november de slachtoffers herdacht van de Eerste Wereldoorlog, de ‘Great War’ en alle gesneuvelde militairen van alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien. De datum is de dag waarop in 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.

Al vele jaren vieren wij deze Remembrance Day op de zaterdag het dichtst bij 11 november. Dit jaar willen wij u uitnodigen hieraan deel te nemen op zaterdag 13 november. De plechtigheid begint om 15.00 u. Verzamelen om 14.45 uur.

Om 15.00 u zal de voorzitter van de wapenbroeders afdeling Ospel, de heer Arie van der Lee, als ceremoniemeester voorgaan. De banierwacht van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel, gevolgd door een groep doedelzakspelers (Pipers Society Castle Aldenghoor uit Haelen), zal de ceremonie openen. Dan volgt een welkomstwoord, gevolgd door een woord van de voorzitter van de Stichting Adoptiegraven Nederweert, de heer Niek Hendrix.

Na koraalmuziek (Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind) zal er een overweging en gebed uitgesproken worden door Z.E.H. Pastoor Marcus Vankan. Vervolgens wordt de Exhortation uitgesproken, gevolgd door een krans- en of bloemlegging. Er zal een getuigenis klinken van de gesneuvelde commando Medic Eric Harden VC. Deze zal worden afgesloten met The Last Post met aansluitend twee minuten stilte, gevolgd door de Dedication.

Dan volgen de volksliederen “God save the Queen” en “Het Wilhelmus”. Tot slot zullen de heer Arie van der Lee en als laatste de heer Niek Hendrix het woord tot u richten, waarna de banierwacht zal uittreden.

Dit jaar zal voor de laatste keer deze dienst verzorgd worden door de Wapenbroeders afdeling Ospel. Vanaf volgend jaar zal de organisatie in zijn geheel komen te liggen bij de Stichting Adoptiegraven Nederweert, in samenwerking met de Wapenbroeders afdeling Ospel en de gemeente Nederweert.

Alle aanwezigen dienen zich te houden aan de 1,5 meter regel. Ook schudden we geen handen. Na afloop is er vanwege de Covid-19 maatregelen GEEN bijeenkomst in het gemeentehuis. Dat is helaas met inachtneming van de maatregelen (mondkapjes en 1,5 meter afstand) niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *