BoekenLifestyleNatuur

Taalwandelen,……praat terwijl je gaat!

Nu de maatregelen langzamerhand versoepelen, kan het Taalcafé van Bibliocenter in Nederweert vanaf juli weer van start gaan. In het Taalcafé kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal. Het is een gratis activiteit voor iedereen vanaf 18 jaar die beter in het Nederlands wil leren communiceren. In het Taalcafé word je ontvangen door vrijwilligers. Zij begeleiden de gesprekken. Daarnaast leren de deelnemers ook meer over de Nederlandse cultuur en over de cultuur van andere deelnemers. Het Taalcafé is een culturele ontmoetingsplaats!

Als alternatief op elkaar in het Taalcafé ontmoeten, is er een creatieve en aanvullende variant van taalcoaching ontstaan. De taalwandeling! Samen met de taalvrijwilligers van het Taalcafé op pad gaan en al wandelend het spreken van de Nederlandse taal oefenen. Je bent heerlijk in beweging, je leert mensen én Nederweert kennen!

Om onderweg in gesprek te blijven en structuur te geven aan de taalwandeling, zodat oefenen met taal ook de focus blijft, wordt gebruik gemaakt van een wandelkaart met een thema.

Het thema van de eerstvolgende taalwandeling is “Het Vlinderpaat”. We wandelen vanaf de bibliotheek in Nederweert naar de vlindertuin van zorgboerderij Bosserhof.

De wandelkaart “Het Vlinderpaat” bevat alle informatie om een goed gesprek te voeren, elkaar vragen te stellen en tips om meer over het onderwerp te weten te komen. De wandelkaart is in eenvoudige taal geschreven en bevat mooie gespreksoefeningen en begrippen voor uitbreiding van de woordenschat.

De taalwandeling naar zorgboerderij Bosserhof vindt plaats op  woensdag 30 juni en start om 10.00 uur bij Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8 in Nederweert.  

In verband met maatregelen van het RIVM is aanmelden verplicht.

Meer informatie en aanmelden kan bij:

Toos Jenniskens,  c.jenniskens@bibliocenter.nl , bel/whatsapp 06-36126111 of via www.bibliocenter.nl

Ken jij iemand die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse Taal? Of wil je zelf beter Nederlands leren? Iedereen is welkom. Het Taalcafé is er voor jou!

Ook interessant
KerkLifestyle

Nieuwe corpussen voor de veldkruisen

Zoals jullie hebben kunnen lezen in De Limburger van 27 juli jl. zijn de overige 3 corpussen uit…
Lees verder
COVID-19EvenementLifestyle

Dit jaar geen Ospelse Molendagen

Normaal gesproken zouden dit jaar de gebruikelijke “Ospelse Molendagen”. gehouden worden…
Lees verder
EvenementInwonersKinderenLifestyle

Fotoreportage Schrankendag

Er werd gezongen, gedanst en gespeeld. De kinderen hebben genoten van Schrankendag en tevens…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *