BoekenLifestyleNatuur

Taalwandelen,……praat terwijl je gaat!

Nu de maatregelen langzamerhand versoepelen, kan het Taalcafé van Bibliocenter in Nederweert vanaf juli weer van start gaan. In het Taalcafé kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal. Het is een gratis activiteit voor iedereen vanaf 18 jaar die beter in het Nederlands wil leren communiceren. In het Taalcafé word je ontvangen door vrijwilligers. Zij begeleiden de gesprekken. Daarnaast leren de deelnemers ook meer over de Nederlandse cultuur en over de cultuur van andere deelnemers. Het Taalcafé is een culturele ontmoetingsplaats!

Als alternatief op elkaar in het Taalcafé ontmoeten, is er een creatieve en aanvullende variant van taalcoaching ontstaan. De taalwandeling! Samen met de taalvrijwilligers van het Taalcafé op pad gaan en al wandelend het spreken van de Nederlandse taal oefenen. Je bent heerlijk in beweging, je leert mensen én Nederweert kennen!

Om onderweg in gesprek te blijven en structuur te geven aan de taalwandeling, zodat oefenen met taal ook de focus blijft, wordt gebruik gemaakt van een wandelkaart met een thema.

Het thema van de eerstvolgende taalwandeling is “Het Vlinderpaat”. We wandelen vanaf de bibliotheek in Nederweert naar de vlindertuin van zorgboerderij Bosserhof.

De wandelkaart “Het Vlinderpaat” bevat alle informatie om een goed gesprek te voeren, elkaar vragen te stellen en tips om meer over het onderwerp te weten te komen. De wandelkaart is in eenvoudige taal geschreven en bevat mooie gespreksoefeningen en begrippen voor uitbreiding van de woordenschat.

De taalwandeling naar zorgboerderij Bosserhof vindt plaats op  woensdag 30 juni en start om 10.00 uur bij Bibliocenter Nederweert, Kapelaniestraat 8 in Nederweert.  

In verband met maatregelen van het RIVM is aanmelden verplicht.

Meer informatie en aanmelden kan bij:

Toos Jenniskens,  c.jenniskens@bibliocenter.nl , bel/whatsapp 06-36126111 of via www.bibliocenter.nl

Ken jij iemand die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse Taal? Of wil je zelf beter Nederlands leren? Iedereen is welkom. Het Taalcafé is er voor jou!

Ook interessant
DierenNatuur

Eerste patrijzenkuikens in Ospel

De eerste patrijzenkuikens lopen weer rond in Ospel. Vorige maand vroegen we aandacht voor een…
Lees verder
DierenInwonersNatuur

In mei leggen alle patrijzen een ei

De eerste kievitkuikens vliegen al bijna, maar de Ospelse patrijzen moeten nog aan nageslacht…
Lees verder
MuziekNatuur

Muzikaal Pinksterweekend bij buitencentrum De Pelen

Het is inmiddels een goede ‘Pinkstertraditie’ bij buitencentrum De Pelen, want ook dit jaar zijn…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.